top of page

Om Liv

Vekommen til meg! 
 
Jeg er utdannet innen billedkunst og jobber med malekunst og grafikk. Jeg er en etablert kursholder som siden 1998 har holdt akvarellkurs i Oslo.

Kunst er viktig og å skape er viktig. Der har du meg i et nøtteskall. Det er spennende å være nysgjerrig og å lære nytt gir større dimensjoner til livet. Lek og alvor hand i hand.

 

Bildene mine er hovedsakelig figurative. Jeg har stor respekt også for det nonfigurative. Men for meg gir altså figurene meg mulighet til å ‘fortelle’ mer. Jeg jobber med akvarell og tresnitt. To teknikker som er såpass forskjellige at de utfyller hverandre i min hverdag. Det som fascinerer meg mest med akvarellen er de uendelige mulighetene teknikken gir. Måten teknikken fordrer oss til å kjenne motivet, kjenne hva vi vil med det. Hvert bilde er en reise. 

 

Spesielt godt liker jeg å undervise i kunstfag. Om du går inn på kurssidene her og leser noe av det tidligere deltakere har skrevet får du et innblikk. Vi, kunststudentene og jeg, har gjort dette i lag så lenge at jeg har sluttet å telle år. Noen går et eller to kurs. Mange går flere, går mange. Vi blir litt avhengige. Og det er mulig å lære kunst. Interessen, fantasien og kreativiteten har hver enkelt. Når vi oppdager at det også er faglige prinsipper i kunsten som kan læres. Og som kan gi større forståelse for hvordan vi kan uttrykke oss, er vi langt på vei til et spennende liv. Jeg har ikke så stor tro på talentet. Jeg har mer tro på å lære. Derfor er jeg lærer.

 

Og å lære å male forandrer måten vi ser på. Ikke bare hver gang man maler. Men også i det daglige. Velkommen inn i min verden!

 

 

DET MALENDE MENNESKE
 

Gi meg en tone av blå magi

gjør en vei på det tomme arket

skap et rom som er bortenfor tid

innenfor hjertet og utenfor skammen

 

Gjør det til ditt

men del det med meg

for bare gjennom den åpne gesten

kan vi møtes som venner, berøre hverandre

føle slektskap med menneskets morgen

det første hvite arket og den første søkende streken


L.H

bottom of page